Palletwagenwiel

Een palletwagenwiel of pompwagenwiel heeft een hoog draagvermogen. Palletwagen wielen hebben als loopvlak PU of PA en als kleur wit of bruin. Een palletwagenwiel heeft een diameter variërend van 50mm tot 100mm. De breedte varieert van 40mm tot 110mm. Meer lezen

Resultaat 1–24 van de 50 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–24 van de 50 resultaten wordt getoond

Wat is een palletwagenwiel?

Palletwagen wielen zijn wielen voor palletwagens en hebben een hoog draagvermogen. Andere woorden voor een palletwagen zijn pallettruck, pompwagen en palletpompwagen. Een palletwagenwiel wordt dus ook wel een palletruckrol, palletrol, pompwagen wiel of palletpompwagenwiel genoemd. Ook worden pallettruckwielen en palletrollen wel vorkrol of vorkrollen genoemd, aangezien een palletwagen een soort vork heeft waaronder de wielen gemonteerd zijn.

wat is een palletwagenwiel

Pompwagen wielen zijn wielen die worden gebruikt op palletwagens, die worden gebruikt om pallets te verplaatsen in een magazijn of een andere ruimte. Palletwagens zijn handbediende vorkheftrucks die worden gebruikt om pallets met materialen of goederen te verplaatsen van de ene plaats naar de andere. Palletwagenwielen zijn ontworpen om de belasting van de palletwagen en de pallets te dragen en om een vloeiende beweging te garanderen tijdens het verplaatsen van de pallets.

Er zijn verschillende soorten palletwagenwielen beschikbaar bij Rollers.nl, afhankelijk van het materiaal en de toepassing. Sommige voorbeelden zijn:

  1. PA pompwagen wielen, ook wel polyamidwielen genoemd, zijn wielen die gemaakt zijn van polyamid, een soort kunststof. Polyamid is een sterke en duurzame kunststof met goede mechanische eigenschappen, waaronder hoge treksterkte, slijtvastheid en stijfheid.
  2. Polyurethaanwielen (PU wiel voor pompwagen): deze wielen zijn gemaakt van polyurethaan, een soort kunststof. Ze zijn licht, duurzaam en hebben een goede demping. Polyurethaanwielen zijn ook resistent tegen olie, chemicaliën en water, wat ze geschikt maakt voor gebruik in ruwe omgevingen.

Het soort palletwagen wielen dat het beste is voor u, hangt af van uw specifieke behoeften en toepassingen. Sommige factoren om te overwegen bij het kiezen van palletwagenwielen zijn het gewicht van de te verplaatsen pallets, de ondergrond waarover ze moeten bewegen en de belasting die ze moeten dragen.

Alle pompwagen wielen die we in de webshop aanbieden, hebben we op voorraad. Mocht u vragen hebben over een bepaald product, aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze specialisten. U kunt mailen naar [email protected] of bellen naar  +31 (0)85-4010401. Ook kunt u een bericht achterlaten via ons contactformulier.