Zwenkwiel

Een zwenkwiel kan zwenken en door het gebruik van zwenkwielen kan er dus gestuurd worden met de toepassing, zoals een meubel of een karretje. Zwenkwielen zijn te gebruiken in combinatie met bokwielen.

Gebruik het filter aan de rechterkant van deze pagina om een selectie te maken van de zwenkwielen. Zo vind je makkelijk het zwenkwiel dat voldoet aan de eisen van de toepassing. Filter bijvoorbeeld op het diameter van het wiel, het materiaal van de gaffel of het draagvermogen van het wiel zodat je zeker weet dat het wiel geschikt is om het gewicht van de toepassing te kunnen dragen. Meer lezen

Resultaat 1–24 van de 656 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–24 van de 656 resultaten wordt getoond

Wat is een zwenkwiel?

Een  zwenkwiel is een wiel dat kan zwenken. Het heeft dus een as waar het wiel omheen kan draaien. Ideaal dus als er gestuurd moet kunnen worden! Zwenkwielen zijn er geremd en ongeremd. Ze worden door middel van een bevestigingsplaat, een bout of een pen bevestigd.

Wat is een zwenkwiel?

Meestal worden er vier wielen gebruikt onder een toepassing zoals een een kastje of een stoel. Als er vier zwenkwielen geplaatst wordt, kan dit kastje of deze stoel heel eenvoudig alle kanten op verplaatst worden. Soms kan dit vervelend zijn, als er bijvoorbeeld een grotere afstand afgelegd moet worden. Bij het gebruik van vier zwenkwielen is het moeilijk om in een rechte lijn te rijden. In dat geval kan er beter twee zwenkwielen in combinatie met twee vaste wielen (bokwielen) gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan een auto. Wil je weten hoe bokwielen samenwerken met zwenkwielen? Gebruik dan onze keuzehulp om het uit te proberen. Zwenkwielen zijn er met rem (geremd) en ze zijn er zonder rem (ongeremd).