Kogelwielen

Kogelwielen hebben een zeer lage weerstand. Hierdoor is het mogelijk om toepassingen op een lichte manier te verplaatsen. Onze kogelwielen hebben een draagvermogen van 70 kg en zijn te bestellen in diameters 37 mm en 51 mm.

Kogelwielen zwenken soepel. Bovendien hebben ze een mooie uitstraling en zijn ze robuust. Een voordeel van kogelwiel is dat ze er weinig vuil in het binnenste kan komen. Deze wielen worden ook veel in weverijen en in de naai-industrie ingezet om die reden. Garen en draden zullen de wielen niet kunnen blokkeren.

De mooie stijl van kogelwielen leent hen er ook prima voor om in de huiskamer op de vloerbedekking te gebruiken. Het verchroomde loopvlak zorgt dat het wiel daarop soep loopt. Bovendien zijn ze stevig, gaan ze lang mee en kunnen relatief een groot gewicht dragen. Meer lezen

Toont alle 7 resultaten

Toont alle 7 resultaten

De kogelwielen die Rollers levert, zijn van het Duitse merk Maier. Dat staat garant voor goede kwaliteit en lange levensduur. Ze heten kogelwiel, omdat ze eruit zien als een kogel. Helemaal rond zijn ze echter niet. Het unieke van deze wielen is dat ze geen as hebben. Het loopvlak draait als het waren om een kogel heen. Ze worden geleverd met een beschermkapje dat ook te zien is op de productafbeelding. Op die manier is het verchroomde loopvlak goed beschermd. Vergeet dus niet om het beschermkapje eraf te halen als u de wielen in gebruikt neemt.

De kogelwielen kunnen geleverd worden met een plaatbevestiging, een blindgat of een draadstift. De eenvoudigste manier van bevestiging is de plaatbevestiging. Als u als M8 of M10 bevestiging heeft, dan kun ook ook een wiel met draadstift plaatsen.