Bokwielen met luchtband

Bokwielen met luchtband nodig? Wielen in deze categorie hebben een diameter van 200 mm of 260 mm en hebben een draagvermogen tot 250 kg.

Een bokwiel is een wiel dat niet zwenkt en dus alleen vooruit en achteruit kan, hierdoor is het niet mogelijk om met een bokwiel te sturen. Bokwielen zijn ook te gebruiken in combinatie met zwenkwielen, dan is het wel mogelijk om te sturen. Wielen met luchtbanden bieden een goede demping en zijn daarmee geschikt om buiten te gebruiken. De wielen met een blokprofiel hebben extra grip. Een luchtband zorgt dat het gewicht van de toepassing evenwichtig wordt verdeeld. Wielen met luchtband zijn geschikt als de toepassing over oneffen oppervlakte moet rijden, bijvoorbeeld een stoeprand en hierbij de inhoud van de toepassing te beschermen tegen trillingen. Meer lezen

Toont alle 8 resultaten

Toont alle 8 resultaten

Bokwielen met luchtband zijn wielen met een gaffel waartussen het wiel bevestigd zit. Deze wielen kunnen niet zwenken (het grootste verschil met zwenkwielen). Bokwielen met luchtband hebben een band van lucht, wat betekent dat ze goede demping bieden en goed bestand zijn tegen bobbels en oneffenheden. De twee grote voordelen van bokwielen met luchtband:

  1. Comfortabeler gebruik: doordat de luchtband goede demping biedt, is het comfortabeler om met een bokwiel met luchtband te werken.
  2. Gemakkelijker rijden op ongelijke ondergronden: bokwielen met luchtband zijn geschikt voor gebruik op ongelijke terreinen, aangezien ze goede demping bieden en bobbels en oneffenheden kunnen opvangen.