Skelterwielen

SkelterwielenDit zijn wielen, bandsets en binnenbanden die vaak gebruikt worden als skelterwielen. De wielen zijn het meest compleet. Die kunnen zo het oude wiel vervangen. We hebben ze met een luchtband, maar ook met een anti-lek PU (polyurethaan) band. Luchtbanden zorgen voor de meeste rijcomfort waardoor met gemak oneffenheden overbrugd kunnen worden. Het grote voordeel van PU banden is dat ze niet lek kunnen raken.

Voor de skelterwielen met luchtband kunt u hier ook de bandsets (buitenband + binnenband) en losse binnenbanden vinden. Gebruik het filter aan de rechterkant van de pagina om o.a. op type en grootte te filteren. De wielen en banden voor skelters hebben een diameter van 260 mm (3.00-4) en 200 mm (2.00-4). Heeft u een grotere diameter nodig (400 mm), kijk dan ook eens bij onze kruiwagenwielen. Welke wielen zijn geschikt als skelterwielen? Meer lezen

Resultaat 1–24 van de 71 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–24 van de 71 resultaten wordt getoond

Welke wielen zijn geschikt als skelterwielen?

Verschillende wielen zijn geschikt als skelterwielen. Deze wielen bevatten luchtbanden of anti-lekbanden. Anti-lekbanden hebben een loopvlak van PU (polyurethaan), dempen redelijk goed, maar hebben vooral de eigenschap dat ze niet lek kunnen. Luchtbanden dempen heel goed, maar kunnen helaas ook lek gaan. De meeste wielen voor skelters hebben als afmetingen 3.00-4 (260mm x 85mm), maar ook 2.00-4 (200mm x 50mm) komt vaak voor.

Check bij het aanschaffen van skelterwielen welke diameter er nodig is en hoe groot het asgat moet zijn. Bij Rollers.nl kan hierop gefilterd worden. Bij Rollers.nl zijn ook losse binnenbanden en bandensets te kopen.