Bokwiel

bokwielenEen bokwiel is een ander woord voor een vast wiel. Het kan dus niet zwenken.

Gebruik het filter aan de rechterkant van deze pagina om een selectie te maken van de bokwielen. Zo vind je makkelijk de bokwielen die voldoen aan de eisen van de toepassing. Filter bijvoorbeeld op het diameter van het wiel, de bouwhoogte of het loopvlak zodat je zeker weet dat het wiel geschikt is voor de ondergrond waarover het wiel gaat rijden. Meer lezen

Resultaat 1–24 van de 214 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–24 van de 214 resultaten wordt getoond

Wat is een bokwiel?

Een bokwiel is een vast wiel dat niet kan zwenken en dus alleen vooruit en achteruit kan. Hierdoor is het niet mogelijk om met een bokwiel te sturen. Bokwielen zijn met verschillende lagers te verkrijgen: glijlagers, rollagers en kogellagers. Ook voor grote lasten zijn er geschikte bokwielen. Dit zijn de zogenaamde zwaarlastbokwielen.

Wat is een bokwiel?

Bokwielen zijn ook te gebruiken in combinatie met zwenkwielen. Dan is het wel mogelijk om te sturen. Bij het gebruik van vier zwenkwielen is het moeilijk om in een rechte lijn te rijden. In dat geval kan er beter twee zwenkwielen in combinatie met twee bokwielen gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan een auto. Het rijden gaat dan veel comfortabeler. Wil je weten hoe bokwielen samenwerken met zwenkwielen? Gebruik dan onze keuzehulp om het uit te proberen.